MOR ŞAMPUAN NEDİR? NASIL KULLANILMALIDIR?

18-02-2021 18:00
MOR ŞAMPUAN NEDİR? NASIL KULLANILMALIDIR?
 
 
MOR ŞAMPUAN NEDİR? NASIL KULLANILMALIDIR?
 
Herkesin son yıllarda çok fazla duymuş olduğu mor şampuan konusunda sizleri doğru bilinen yanlışlar ve kullanımı hakkında bilgilendirmek amacıyla bu içeriğimizi paylaşıyoruz.
 
Kimyasal işlemler sonucu, sarı, gri, platin ve kumral renk saçlarda turuncu yansımalar meydana gelebilmektedir. Bu renklerin zıt rengi olduğu için mor şampuan kullanımı bu turuncu yansımaların yok edilmesi açısından önemlidir. Mor şampuan içerisinde bulunan pigmentler saça etki etmeye başladığında, saçlarda oluşan turunculuklara gölge vererek nötrleştirir. Bu etki sonucunda saçınızın rengi korunmuş olur ve tekrar bir işlem görmesine engel olur.

Kısa aralıklarla saçlara yapılan boyama ve ısıl işlemlerin yanında, saç renginin akmasına ve turuncu yansımalar oluşmasına neden olan UV ışınları ve klor gibi etkenler mor şampuan kullanımını gerektiren unsurların başında gelmektedir. Bu nedenle direkt olarak sadece sarı veya boyalı saçlara uygulanmalıdır gibi net bir yargı doğru değildir. Kendi rengi kumral olan, balyaj veya ombre yapılmış saçlarda işlem görmüş veya yansıma bulunan yerlerin renklerinin korunması için kullanılabilir. Saçınızı boyamamış olsanız bile daha önce bahsetmiş olduğumuz, UV ışınları ve klor gibi etkenler nedeniyle yansımalar oluşan saçlar için de renk koruma amacıyla kullanılabilir. Mor şampuan kullanımı için saçta boya işlemi olmuş olması şart değildir.

Mor şampuan saç üzerindeki çiğ sarılıkları ve turuncu yansımaları yok etmek için kullanılmalıdır. Çok sık kullanım ve kullanım esnasında saçta fazla bekletmek saçın renginde morumsu bir gölge oluşmasına neden olabilir. Mor şampuan haftada 1 veya 2 kez kullanılmalıdır. Normal şampuan kullanır gibi kullanmalı ve mor şampuanın etki etmesini istediğiniz bölgeye yoğun şekilde uygulanmalıdır. Saçınızda bir süre bekletmeniz şampuanın saçınıza etki etmesi açısından çok önemlidir. En az 2-3 dakika beklemeniz etki açısından yararlı olacaktır. Saçınıza etki etmesini istediğiniz her bölgeye uygulayabilirsiniz. Saçınıza veya saç derinize herhangi bir zararı olmayacaktır. Mor şampuanın kullanımı sırasında oluşan mor görüntüler aklınızda soru işareti bırakmasın çünkü bir boya gibi iz bırakmayacaktır. Saçlarınızdaki beyazlara da etki ederek genel renge yakın bir dengeleme işlemine yardımcı olacaktır. Mor şampuan kullanımı hakkında boya işlemi sırasında mor şampuanı boya karışımının içerisine karıştırarak kullanmak da bir yöntemdir. Ancak mor şampuanın direkt kullanımı her şekilde çok daha etkili olacaktır. 
 
 Diğer içerik ve haberlerimizi kaçırmamak için bizleri İnstagram'dan (@sfyprofessional) takip etmeyi unutmayın.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.