KIŞ MEVSİMİNDE SAÇ BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

18-11-2020 17:37
KIŞ MEVSİMİNDE SAÇ BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

KIŞ MEVSİMİNDE SAÇ BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kış mevsimi boyunca, dışarıda buz gibi soğuk hava, iç mekânlarda sıcak hava derken saçlarımız zarar görebiliyor. Bu nedenle yalnızca yazın değil, kış aylarında da saç bakımına özen göstermemiz şart.

Kış aylarında havalar fazla kuru olduğu için saçlarımız bu kuru havada daha fazla kuruyup kırılma yaşayabilir. Saç yıkamak saçlarımızı kuruttuğu için kış mevsimlerinde saçlarımızı biraz daha seyrek yıkamamız tavsiye edilmektedir.

Havanın soğukluğundan dolayı sıcak suyla duş almak istemek gayet doğaldır. Ancak sıcak su saç ve saç diplerine zarar verdiği için ılık su ile saç yıkmaya özen gösterilmelidir. Saç kurutma makinesini yüksek sıcaklık ayarlarında kullanmak ve çok ısınmış vaziyette bulunan maşa ve düzleştiricileri kullanmak özellikle kış mevsiminde saçınıza daha çok zarar verecektir. Genellikle kurutma için 1700-1900 Watt saç kurutma makineleri kullanılabilir.

Kış mevsimlerinde yaz mevsimine göre daha fazla kuruluk gösteren saçlarınız için saç bakım maskeleri, serum ve yağları kullanmanız ve bu sayede saçınızın nem oranını arttırmanız gerekmektedir.

Kuru kış günlerinde çok soğuk havalarda dışarı çıkarken saçlarınızın tamamı ile kuru olmasına özen göstermeniz kesinlikle ıslak saçla dışarı çıkamamanız gerekmektedir. Çünkü soğuk havalarda ıslak saç çok çabuk kırılabilir ve zarar görebilmektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.