GÜNE BAŞLARKEN SAÇ BAKIMI

29-01-2021 16:18
GÜNE BAŞLARKEN SAÇ BAKIMI
 
 
 
 
GÜNE BAŞLARKEN SAÇ BAKIMI
 
Öncelikle size dürüst olmanız gereken bir soru ile başlayalım. Güne başlarken saçınıza gereken bakımı yaptığınızı düşünüyor musunuz?  

 Cevabınız hayır ise sizler için öneri ve bilgilendirme amacıyla paylaşmış olduğumuz bu içeriğimiz tam sizler için!

Sağlıklı bir saç her ortamda kendisini belli edecektir. Bu nedenle saçınızın uzunluğuna bakmaksızın bir saç bakım rutini oluşturmanız gerekecektir. Saç bakım rutininiz ne kadar sıklıkla uyguladığınız ve bu uygulamalar sırasında hangi ürünleri kullandığınız ile ilgili olarak saçlarınız için hem olumlu hem olumsuz sonuçlar oluşturabilecektir.

 İyi bir saç bakım rutini için ilk önce çok fazla kimyasal madde içermeyen ve saç bakımınıza yardımcı olacak içerikler içeren bir şampuan kullanmanız çok önemlidir. Kullanmış olduğunuz şampuanınız saçınıza yapmış olduğunuz bakımınızın etkisini azaltmaması adına 'tuzsuz' bir şampuan olmasına dikkat etmelisiniz. 

 Saçınız için en uygun şampuanı seçtiğinize emin olduktan sonra ikinci bir adım olarak ve direkt şampuan sonrası uygulayabileceğiniz bir saç bakım maskesi kullanmanız basit bir saç bakım rutini için gerekli olacaktır. Saç bakım maskesi ekstra olarak tuzsuz ve az kimyasallı olarak kullandığınız şampuanınızın saçınızda oluşturacağı kuruluk hissini kıracak ve saçlarınızda daha yumuşak bir doku hissetmenizi sağlayacaktır. Saç bakım maskelerinin en temel ve en pratik kullanımı şampuan sonrası duş sırasında saçınıza uygulamanız ve en az 5-7 dakika arası bir bekleme sonrasında bol su ile durulamanızdır. Bu sayede sadece kısa bir duş sırasında saç bakımınız için önemli bir temel atmış olacaksınızdır.

 Duş sonrasında kullanacağınız ürünler ise tamamen sizlerin isteği ve hissetmiş olduğunuz ihtiyaca yönelik şekillenecektir. Bu durumunda saçınızın ıslaklığını aldırdığınız sırada saçlarınıza duş sonrasında saçlarınızın kabarmasını ve ışıltısını kaybetmesini engellemek amacıyla durulanmayan saç bakım serumu ve saç bakım kremlerini kullanmanız önemli olacaktır. Bizlerin tavsiyesi ise -henüz duş sırasında onarıcı bir bakım maskesi kullanmış olduğunuz için- saçlarınızın ışıltısını arttıracak ve kolay şekillenmesini sağlayacak saç bakım serumları kullanmanız yönünde olacaktır.

 Duş sonrası bakım sırasında 'ben zaten saç bakımımı yaptım yalnızca saçlarımın kolay taranmasını ve kabarmamasını istiyorum' diyenleriniz olacaktır muhakkak. Bu durumda sadece bu durumlar için üretilmiş olan saç bakım sprey (fön suyu)lerini öneriyoruz. Bu spreyler saçlarınızda bir ağırlık veya yağlanma hissi yaşatmadan sizleri gün boyu güzel kokularıyla mutlu etmeye yetecektir.
 Güne başlarken basit ve pratik bir saç bakım rutini oluşturmuş olmanız sizleri gün boyu zinde tutacak ve bulunduğunuz ortamlarda sizleri ön plana çıkaracaktır. 

 Diğer içerik ve haberlerimizi kaçırmamak için bizleri İnstagram'dan (@sfyprofessional) takip etmeyi unutmayın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.